0
0,00  0 items

No products in the cart.

Fast delivery and secure payment!

General terms and conditions

POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovinohttps://mei-organics.com/ upravlja podjetje Mind trade, d.o.o., Tržaška cesta 42, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji uporabe spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik, ali pa se odločite za hitri nakup brez registracije. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo ali s hitrim nakupom obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. V podmenijih (primer: prehranska dopolnila) imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj poleg košarice. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ”v košarico”. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če z miško kliknete na gumb KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in ostali koraki nakupa.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

KOŠARICA: v košarici vidite vaše izbrane izdelke, tukaj lahko poljubno tudi spremenite količine ali izbrišete izdelke.
Korak: POGLEJ KOŠARICO: V košarici lahko spreminjate tudi količino izdelkov, tako da vpišete želeno številko ali se pomaknete z znakom + ali -. Izdelek lahko iz košarice odstranite s pritiskom na ikono X. Če imate kupon za popust, ga vnesite v polje ”koda kupona” in pritisnite gumb ”unovči kupon”. Košarica se po vsaki spremembi samodejno posodobi, lahko pa tudi sami pritisnite gumb ”posodobi košarico”. Nakup nadaljujete s pritiskom na tipko ”NADALJUJ NA BLAGAJNO”.
PODATKI O PLAČILU: Če ste že registrirani in prijavljeni v spletno stran, se bodo vaši podatki samodejno izpisali. V kolikor želite nakup opraviti brez registracije, vnesite svoje podatke in naslov v zahtevana polja. Desno bo prikazana vsebina vaše košarice in znesek celotnega nakupa. Pod prikazano vsebino košarice izberite še način plačila (po povzetju, predračunu, osebni prevzem, preko paypala, plačilo s kreditno kartico ali direktna bančna obremenitev). Za potrditev nakupa pritisnite tipko ‘kupite sedaj’.
VAŠ RAČUN: Nakup je potrjen. Izpiše se vam vaša številka naročila. Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-poštni naslov.

2. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:
za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,
za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1% od vrednosti in
za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,01 €.
– PLAČILO S KREDITNO KARTICO: Plačilo je možno s kreditnimi karticami Visa, Mastercard in American Express.
– PLAČILO S PAYPAL: Omogočamo plačila s karticami Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express. Če želite plačati s kreditno karitico kliknite na paypal in izberite “Create a Paypal account”. V polje Card number vpišite številko kartice, v polje Expires vpišite datum poteka vaše kartice, v polje CSC vpišite tri številke, ki se nahajajo na zadnji strani kreditne kartice.
– PLAČILO PO PREDRAČUNU: Ob izbiri plačila po predračunu, boste na vaš email dobili navodila za plačilo. Plačate lahko preko položnice ali preko vaše spletne banke. Izdelki bodo odpremljeni po prejetju plačila.
– SEPA: Plačilo preko direktne bančne obremenitve. V polje vnesite številko vašega bančnega računa.
– OSEBNI PREVZEM: Izdelke pravzamete osebno na sedežu podjetja: Tržaška 42, 1000 Ljubljana. Plačilo je možno z gotovino.

3. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost). Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila. Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

PROMOCIJSKE KODE

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (na družbenih omrežjih, preko SMS-a …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen v prvem koraku v košarici.

DARILA

Ob nakupu do 60€ vam ob nakupu podarimo mini darilo, ki si ga lahko dodate v košarico ob procesu nakupa. Pri nakupu nad 60 € vam podarimo darilo v vrednosti 9,90 €. Akcije, popusti in ugodnosti se med seboj ne seštevajo.

4. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd. Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice. Ponudnik bo uporabil vaše osebne podatke zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil, zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami in za namen neposrednega trženja. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani.
Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke (ime, naslov in e-poštni naslov). Nikoli vam ne bomo pošiljali elektronskih sporočil na katere se niste prijavili. Kadar koli se lahko odjavite od naših e-sporočil, in sicer na info@sen-shop.com. Če se spremenijo vaši osebni podatki, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@sen-shop.com. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

5. NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA
Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA
Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA
Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA
Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.
Vračilu je potrebno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, če kupec želi prejeti vrnjeno plačilo na svoj TRR.

Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. V kolikor izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, s tem izgubite pravico do odstopa od pogodbe.
Kupec mora blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Mind trade, d.o.o., Tržaška cesta 42, 1000 Ljubljana.
Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Kupec blago vrne ali izroči podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu, da odstopa od pogodbe. Ponudnik skladno s 43d členom Zakona o varstvu potrošnikov vrne kupnino najpozneje v 14 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov.
Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

6. DOSTAVA

Naročeno blago, ki je na zalogi, iz naročil, prejetih na delovni dan do 12. ure, pripravimo in praviloma odpremimo še isti dan, tako da blago načeloma prejmete v 24 urah (ne velja v času večjih akcij in promocij, saj število naročil lahko presega naše zmogljivosti in bodo le ta odposlano dan ali dva kasneje). Vsa naročila prejeta po 12. uri se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan.
Blago pošiljamo preko GLS-a. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.
Kupec krije poštnino v primeru nakupa, nižjega od 50 €. Strošek dostave ob nakupu do 50 € se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 50 € je poštnina BREZPLAČNA.

7. REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA

V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v roku 8 dni po prevzemu obvestiti trgovino mei-organics.com na elektronski naslov info@sen-shop.com in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. V primeru upravičene reklamacije se kupcu nemudoma oziroma najkasneje v 8 dneh po prejetem obvestilu naknadno pošlje izdelek oziroma se vrne sorazmerna kupnina.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti trgovino mei-organics.com in priložiti opis problema. Na podlagi ustreznega obvestila, kupcu v najkasneje v 8-ih dneh zamenjamo izdelek oziroma vrnemo kupnino.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti trgovino mei-organics.com in priložiti opis problema. Na podlagi ustreznega obvestila, kupcu v najkasneje v 8-ih dneh zamenjamo izdelek oziroma vrnemo kupnino.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE NAPAKE

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

8. GARANCIJA

Za tehnične izdelke (TANITA program) je garancijska doba 36 ali 60 mesecev (odvisno od artikla) od dneva prevzema blaga in velja samo skupaj z računom. Blago v okvari dostavite na naslov prodajalca: MiND TRADE, d.o.o., Tržaška cesta 42, Ljubljana. Doba za rešitev reklamacije je 45 dni.

Analizatorji za osebno uporabo niso namenjeni uporabi v profesionalne namene. To je uporaba v fitnes centrih, šolah hujšanja ipd. Pri zlorabi uporabe garancija ne velja.

9. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.
Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.
Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

10. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

11. UGODNOSTI ZA ČLANSTVO V NAŠI TRGOVINI

S prijavo oz. registracijo v naši trgovini ste deležni ugodnosti, ki jih ponujamo: za vas pripravljamo redne akcijske ponudbe, ob naročilih vam ni potrebno več izpolnjevati polj z vašimi podatki, poled tega imate možnost pregleda preteklih nakupov. Če ste prijavljeni na e-novice, boste pravočasno izvedeli o novostih in naši akcijski ponudbi.

12. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Mind trade d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

mei-organics.com trgovina, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

13. PODATKI O PODJETJU

info@sen-shop.com
Tel: 01 242 84 70

Mind trade d.o.o.
Tržaška cesta 42, 1000 LJUBLJANA

IBAN SI56 0201 4005 0591 672
Matična številka: 1244949000, ID za DDV: SI 24265187, Davčni zavezanec: DA
Družba je dne 06.03.1998 vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani. Številka vložka: 1/30297/00